El Dret a Decidir de Catalunya 

«El sentimiento en Cataluña va mucho más allá de eso de la «España nos robó». Quien se piense que todo esto es sólo una crisis política donde sólo los políticos tienen la culpa, se equivoca de todas todas. Todo lo que estamos viviendo los últimos días es el ejemplo de un sentimiento de país, un sentimiento de hermandad, un sentimiento de cansancio de formar parte de un estado donde hay territorios de primera y unos de segunda, un sentimiento de querer decidir el futuro y construir una república transversal, igualitaria, sin sombras del franquismo y muertos en las cunetas.»

David Casanova

Era l’any 2003 quan Zapatero va dir que recolzaria l’estatut que aprovara el parlament de Catalunya i no ho va fer. Va mentir i ho va reconéixer en una entrevista fa pocs anys. El Constitucional espanyol el va tombar per uns punts que eren els mateixos que sí va aprovar de l’estatut andalús. Les inversions a Catalunya eren insuficients. Els pressupostos generals de l’Estat (PGE) menyspreaven contínuament tot el territori i els qui fins aleshores no s’havien posicionat mai com a independentistes ho van fer.Estic parlant de l’antiga Convergència que amb el suport d’Esquerra Republicana van convocar un referèndum, amb el nom de consulta, per al 9 de novembre del 2014.

El poble de Catalunya va votar majoritàriament sí, però l’Estat Espanyol no li va donar gens d’importància. Cada vegada les diades nacionals de l’11 de setembre eren més nombroses. Més i més gent inundava els carrers reclamant el dret…

Ver la entrada original 663 palabras más

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s